Goede voornemens

Had jij goede voornemens voor 2017?
Welke heb je al waargemaakt?
Hoeveel ga je er nog waarmaken?

Veel mensen hebben als het nieuwe jaar zich aandient goede voornemens. Ze willen gaan afvallen of stoppen met roken, meer gaan bewegen, een nieuw cursus of opleiding gaan volgen, een andere baan zoeken, de relatie verbeteren, het huis verbouwen, aardiger zijn voor zichzelf of anderen, een eigen bedrijf beginnen en noem maar op. Uit onderzoek blijkt dat maar weinig mensen hun goede voornemens ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. Een aantal wil wel maar onderneemt geen enkele actie. Anderen beginnen er wel aan maar haken weer snel af. Ze zijn niet echt gemotiveerd of denken dat ze het niet kunnen.

Als je iets gaat doen is motivatie belangrijk want motivatie is een krachtige drijfveer. Het hangt er wel vanaf of de motivatie uit jezelf komt of dat je door anderen gemotiveerd bent. Met andere woorden wil je het zelf echt of wordt er van buitenaf druk op je uitgeoefend om het te doen.  Geloof in je eigen kunnen is natuurlijk ook van groot belang als je iets wilt bereiken. Het geloof in jezelf hangt af van je zelfvertrouwen. Is die voldoende of is die aangetast door bijvoorbeeld eerder ondernomen pogingen die mislukt zijn of doordat je veel te horen hebt gekregen dat je het toch niet kan.

Als de motivatie en/of het geloof in eigen kunnen onvoldoende is nemen mensen een passieve houding aan of verzinnen ze allerlei goede redenen om hun voornemens maar niet te hoeven uitvoeren. Dat is heel jammer want hoe fijn is het als je een voornemen kan realiseren. Hypnotherapie kan je goed helpen om je motivatie en je geloof in eigen kunnen te verbeteren en je goede voornemens alsnog waarmaken.

Koos Oudkerk

Koos Oudkerk Therapeut Zaanstad

Contactgegevens

Therapie Oudkerk
P. Boorsmastraat 14
1507 WS Zaandam
T 06 – 1067 2688
info@therapie-zaanstad.nl

Keurmerk

Therapie Oudkerk Zaanstad is aangesloten bij het NBVH
Therapie Oudkerk Zaanstad is aangesloten bij het RBCZ