Rond blijven lopen met een klacht of probleem zorgt voor onrust. Met hypnotherapie help ik je, zodat je weer lekker in je vel zit en rust ervaart.

Heb je een probleem dat je graag wilt oplossen zoals::
stoppen met roken
afvallen en slank blijven
onzekerheid
angsten
slechte relatie met familielid of iemand anders
lichamelijke klachten
geestelijke klachten

Rond blijven lopen met je klacht of probleem zorgt altijd voor onrust. Een gevolg kan zelfs zijn dat je helemaal vastloopt en doodongelukkig wordt. Wil je het zo ver laten komen of is daar al sprake van en zit je nu in de put met alle vervelende gevolgen? Hypnotherapie pakt je klacht grondig aan zodat je weer lekker in je vel zit en innerlijke rust ervaart.

Klacht/probleem verergert omdat je de oplossing niet weet ?

Een klacht of probleem is altijd op de achtergrond aanwezig en dat zorgt altijd voor onrust. Daarom heb je waarschijnlijk al geprobeerd je klacht/probleem op te lossen. Op eigen kracht of met wat hulp van anderen maar lukte het niet omdat je niet precies weet hoe het kan opgelost. Misschien ben je er wel helemaal moedeloos van geworden omdat je de sleutel tot de oplossing maar niet kan vinden. Dat levert vanzelf nog meer frustratie en onrust op waardoor je klacht/probleem nog meer toeneemt en je nog slechter in je vel zit.

Onbewuste processen zorgen ervoor dat je klacht/probleem blijft

Wat je denkt, voelt en doet wordt voor het allergrootste deel bepaalt door het onbewuste deel van je brein. Het onbewuste is gevormd door wat je allemaal in je leven hebt meegemaakt. In de loop van je leven zijn er ook allerlei programma’s in je onbewuste geïnstalleerd in de vorm van gedrag. Veel van die programma’s zijn handig en draaien automatisch zoals rekenen, lezen, schrijven en andere vaardigheden. Die kosten weinig inspanning. Helaas zijn er ook programma’s die niet zo handig zijn zoals je probleem/klacht maar ook roken, snoepen, onzekerheid, angst of chronische pijn zijn dat. Deze programma’s kunnen ook automatisch draaien of geactiveerd door iets wat gebeurd of gezegd (een trigger) wordt.

Wilskracht is niet genoeg om je klacht/probleem op te lossen?

Ons bewuste deel van het brein heeft weinig invloed op het onbewuste omdat het onbewuste veel krachtiger en machtiger is dan het bewuste. Dat maakt dat mensen voor gemiddeld 90% op onbewust niveau functioneren en maar voor 10% op bewust niveau. Als je een probleem wilt aanpakken met wilskracht dan kost dat heel veel moeite omdat wilskracht vanuit het bewuste deel wordt aangestuurd. Het zwakke bewuste moet opboksen tegen en het machtige onbewuste en dat zorgt vaak voor een interne strijd waardoor het niet lukt om de klacht/probleem op te lossen. Daarom is het bijvoorbeeld ontzettend moeilijk om te stoppen met roken, blijvend af te vallen of een trauma op te lossen. Herken je dit?

Hypnotherapie lost je klacht/probleem wel op

Als je ergens mee zit en daar verandering in wilt aanbrengen gaat dat veel beter en sneller via het onbewuste deel dan via het bewuste. De sleutel tot de oplossing van je probleem bevindt zich in je onbewuste. Met hypnotherapie is makkelijk contact te maken met het onbewuste zodat de programmering van je probleem daar aanpakt kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld onzekerheid, stress, angst, een trauma of een negatieve overtuiging geneutraliseerd worden. Of Stoppen met roken, afvallen, pijnreductie of verslavingen aangepakt. Ook is het mogelijk om je gevoel en verstand meer in balans te brengen waardoor je ‘minder in je hoofd zit’ en meer ‘vanuit je hart’ leeft. Het activeren en stimuleren van bepaalde kwaliteiten of je creativiteit behoort ook tot de mogelijkheden.

Hypnose maakt hypnotherapie effectief

Trance is een vorm van hypnose en wordt gebruikt bij hypnotherapie. Trance is een natuurlijk verschijnsel en iedereen kent het. Zo ben je bijvoorbeeld in trance als je helemaal opgaat in een boek of film zodat je de buitenwereld even vergeet. In trance is het eenvoudig om contact te maken met je onderbewustzijn. Je kunt dan communiceren met je onbewuste en zo in contact komen met de diepere lagen. Je krijgt dan snel inzicht welke onbewuste denkpatronen, gevoelens en reacties te maken hebben met de klacht waar je last van hebt. Die jouw leven beperkt of blokkeert, waardoor je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebt, niet lekker in je vel zit, niet goed functioneert of lichamelijk ongemak hebt. Je krijgt inzicht hoe het een en ander in elkaar zit. Waar je emotionele, psychische, spirituele of lichamelijke klacht/probleem mee te maken heeft en hoe het anders kan. Hypnotherapie is door het gebruik van hypnose een zeer snelle en effectieve therapie.

Hypnose is niet eng

Sommige mensen geloven dat hypnose eng is omdat ze de controle verliezen. Ze hebben dit idee gekregen bij het zien van toneelhypnose waar mensen gekke dingen doen. Hypnose kan echter op verschillende manieren gebruikt worden. Zo is het de bedoeling bij toneelhypnose dat je gekke dingen op het podium gaat doen. Bij de therapeutische hypnose is het juist de bedoeling dat je de controle helemaal zelf houdt en een scherpe focus op je probleem hebt, zodat je na een sessie nog weet wat er tijdens de sessie gebeurd is. Het therapeutisch effect is daardoor groter. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de controle over jezelf verliest en dingen doet of zegt die je niet wilt.

Hypnotherapie bespaart je tijd en geld

Bij veel therapieën pakken ze niet de oorzaak aan maar doen ze aan symptoombestrijding. Daardoor zijn er vaak veel sessies zonder dat je van je probleem af komt. Je probleem blijvend oplossen lukt niet met symptoombestrijding maar wel door middel van een aanpak waarbij echt naar de kern van je probleem wordt gegaan zodat het bij de wortel wordt aangepakt. Hypnotherapie is daar helemaal op gericht waardoor je geen ellenlange sessies nodig hebt en dus tijd en geld bespaart.

Intake en behandelplan zijn belangrijk onderdeel

Aan de hand van de intake wordt het behandelplan specifiek op jouw persoonlijke situatie afgestemd. Doordat er verschillende hypnotherapeutische technieken en methoden mogelijk zijn, is het mogelijk om een probleem in een of twee sessies op te lossen. Als er een combinatie van problemen is zijn er soms wat meer sessies nodig.

Hypnotherapie is een complementaire therapie

Hypnotherapie is een op zich staande therapie maar is ook een complementaire therapie en gaat dus goed samen met andere vormen van therapie.


Meer weten?

Bij welke klachten helpt hypnotherapie?

Wie ben ik?

Tarieven hypnotherapie

Ervaringen hypnotherapie

 

Wat klanten zeggen over hypnotherapie

 

Tijdens de hypnotherapie heb ik een aantal fijne en geslaagde sessies gehad. Via verschillende technieken, die per situatie vooraf besproken werden, heb ik een aantal zaken voor mezelf aangepakt en vaar er wel bij. Het prettige wat ik vind is dat Koos je met behulp van hypnotherapie helpt de antwoorden van binnen te vinden zodat het echt vanuit jezelf komt. Ik heb ervaren dat ik vanuit een ander bewustzijnslaag mezelf kon helpen. Dat voelt zeer krachtig en hierdoor kan ik ook volledig achter de mij toegereikte hulpmiddelen en antwoorden staan.
Danny

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.