Je angst en fobie snel oplossen met hypnotherapie.

Heb je last van

Prikangst?
Faalangst?
Angst voor autorijden, tandarts of een spin?
Angst voor kleine ruimte zoals een lift?
Vliegangst of hoogtevrees?
Sociale angst?
Of een andere angst of fobie?

Beheerst dit je leven steeds meer en wil je er zo snel mogelijk van af? Pak nu je angst en fobie aan met hypnotherapie zodat je weer op een ontspannen manier dat kunt doen wat nodig is of graag wilt doen.

Angst en fobie beïnvloeden je leven

Angsten, elk mens heeft er weleens last van. Soms verdwijnen ze vanzelf, maar er zijn ook angsten die blijvend zijn en een grote impact hebben op je leven. Als je steeds last hebt van angst of een fobie kan dat je leven ernstig beïnvloeden en beperken. Wanneer je bijvoorbeeld bang bent voor de tandarts, een hond, de lift of autorijden ga je die zaken vermijden. Je kunt last krijgen van spanningen, hoge ademhaling, hyperventilatie, spanningshoofdpijnen, stemmingswisselingen, relatiespanningen of andere dingen die je leven en levensvreugde uithollen. Allemaal heel vervelend.

Geen controle

Angstgevoelens kunnen heftig zijn en je het gevoel geven dat er iets helemaal mis gaat met jouw lichaam. Het overvalt je en je hebt het gevoel dat je de controle helemaal verliest. Je gaat hyperventileren en soms kun je zelfs denken dat je een hartaanval krijgt of gaat flauwvallen. Je probeert de controle te houden over jezelf. Soms werkt dat maar lang niet altijd, en dan krijgen de heftige reacties de overhand zodat je de controle toch verliest en je je nog beroerder voelt.

Vermijden van situaties

Angst koppel je aan situaties waarin je je eerder angstig hebt gevoeld. Dat zorgt ervoor dat je sommige dingen niet meer doet en bepaalde situaties vermijdt, zoals drukte in winkels, kleine ruimtes/liften, spreken in groepen/vergaderingen, de straat opgaan, reizen met auto/trein/vliegtuig, het vermijden van snelwegen, tunnels en bruggen, contacten op het schoolplein of in het restaurant, sollicitatiegesprekken, spreekbeurten of optredens. Je herkent misschien wel jouw eigen situaties.

Herken je deze symptomen bij angst en paniek

Misschien herken onderstaande veel voorkomende lichamelijke symptomen bij angst zoals

  • duizeligheid
  • wazig zien
  • spanningshoofdpijn
  • een dof of tintelend gevoel in armen en vingers
  • blozen of zweten
  • slappe benen of knikkende knieën
  • een verlamd gevoel in je spieren
  • hartkloppingen
  • hoge ademhaling/hyperventilatie

Veel voorkomende angsten zijn:

-prikangst
-angst om auto te rijden
-vliegangst
-tunnelangst
-angst om presentatie te geven
-faalangst bij toets of examen
-angst voor lift
-hoogtevrees
-angst voor tandarts
-Corona angst
-angst voor spinnen, honden
-plankenkoorts
-en nog veel meer soorten angsten

Angst wordt angststoornis

Angst is een emotie die je liever niet hebben wil. Daarom is het gevoel van angst ook een krachtige drijfveer om zo snel mogelijk uit een gevaarlijke situatie weg te komen. Daardoor draagt het bij aan je overlevingskansen, maar als je je teveel door angst laat leiden verkleint dit juist de overlevingskansen. Wanneer je organisme keer op keer reageert en soms zelfs continu alsof er gevaar is terwijl er geen echt gevaar is, spreekt men van een angststoornis.

Angststoornis kan verergeren

Als je een angststoornis en/of fobie niet aanpakt wordt die steeds sterker en heftiger en gaat die je leven nog meer beheersen. Je kan zelfs in een sociaal isolement komen, iets wat je natuurlijk niet wilt. Daarom is het verstandig om niet langer te blijven rondlopen met je angst of fobie, maar die zo snel mogelijk grondig aan te pakken.

Angst en fobie oplossen met hypnotherapie

Je angst of fobie zijn goed op te lossen met hypnotherapie. Doordat je de oorzaak onderzoekt en de reactie aanpakt nemen je angst- en spanningsklachten af. Vanuit rust kijk je naar de onderliggende oorzaak van jouw reactie en spanningen, zodat je ze kunt verwerken en oplossen. Daardoor verdwijnt je angst en krijg je de controle terug op jouw leven. Je klachten nemen snel af zodat je je weer goed gaat voelen en rustig blijft in de situaties waar je eerst angst bij had of paniekerig van werd. Hierdoor kun je weer op een ontspannen manier doen wat nodig is en wat je graag doet.


Meer weten?

Wat is hypnotherapie?

Wie ben ik?

Tarieven hypnotherapie

Recensies hypnotherapie

Wat klanten zeggen over hypnotherapie

 

Tijdens de hypnotherapie heb ik een aantal fijne en geslaagde sessies gehad. Via verschillende technieken, die per situatie vooraf besproken werden, heb ik een aantal zaken voor mezelf aangepakt en vaar er wel bij. Het prettige wat ik vind is dat Koos je met behulp van hypnotherapie helpt de antwoorden van binnen te vinden zodat het echt vanuit jezelf komt. Ik heb ervaren dat ik vanuit een ander bewustzijnslaag mezelf kon helpen. Dat voelt zeer krachtig en hierdoor kan ik ook volledig achter de mij toegereikte hulpmiddelen en antwoorden staan.
Danny

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.