Even voorstellen…

Mijn naam is Koos Oudkerk en ik ben al vele jaren therapeut en coach. Mijn passie is dat ik mensen graag help om hun klacht / probleem / blokkade op te lossen zodat ze in hun kracht komen en het beste uit zichzelf kunnen halen. Ik word er echt blij van als ik zie dat mensen weer lekker in hun vel zitten en goed kunnen functioneren op zowel privé- als op werkgebied. Dat ze weer stralen en blij zijn en een fijn leven hebben. Ik ben dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen.

Als boerenzoon ben ik geboren in Westzaan. Op de boerderij moest ik al jong mijn vader meehelpen. De natuur was onze bron van het bestaan. Dat heeft mij gevormd, want ik voel mij nog steeds erg verbonden met de natuur. Zo kan ik erg genieten van de dieren, planten, kleuren en vormen die je overal in de natuur ziet. Wat mij altijd gefascineerd heeft is dat dieren precies weten wat ze wel en niet moeten doen om goed te kunnen leven. Mensen weten dat in de kern ook wel, maar zijn vaak door verschillende oorzaken afgedwaald, bijvoorbeeld door hun opvoeding of door bepaalde gebeurtenissen of door hun ego. Het gevolg is dat ze niet goed in hun vel zitten, problemen/angsten hebben, soms dingen doen die niet echt handig zijn.

Via diverse opleidingen heb ik mij verdiept in de werking van de psyche en de werking van het menselijk lichaam en de wisselwerking tussen die twee. Daardoor ben ik gaan begrijpen hoe problemen ontstaan en heb ik geleerd hoe ze zijn aan te pakken. Van het oplossen van problemen heb ik in 2004 mijn beroep gemaakt. Inmiddels heb ik al veel mensen mogen helpen.

Mijn visie als therapeut

Als therapeut is mijn visie dat er alleen een probleem is als er ook een oplossing is. We hebben vaak iets te leren van ons probleem waardoor we persoonlijk kunnen groeien. Ik ga er van uit dat ieder mens op bewust of onbewust niveau weet wat goed voor hem/haar is en ook een oplossing voor het probleem in zich heeft. Het geeft mij elke keer weer voldoening als de cliënt tijdens de therapie inzichten opdoet die het oplossingsgerichte vermogen activeren, waardoor het probleem kan worden opgelost. Dit maakt het beroep van therapeut boeiend voor mij.

Gevolgde opleidingen

Ik heb opleidingen gevolgd bij de beste opleidingsinstituten van Nederland zoals de Academie Hypnos te Bussum en Hypnose Instituut Nederland te Wormerveer. Daarnaast heb ik vele bijscholingen gedaan zoals o.a. Afvallen met de Virtuele maagband, Stoppen met roken met hypnose, Somatisch Onvoldoende Lichamelijke Klachten, PDS, Burnout. Ook beschik ik over de door CPION/SHO geaccrediteerde diploma Psychosociale BasisKennis, PsBK (Academie Hypnos, Bussum).

Erkenning als hypnotherapeut

Ik ben een door de zorgverzekeraars erkende hypnotherapeut omdat ik aan alle kwaliteitseisen voldoe. Daardoor kun je een vergoeding van je zorgverzekeraar krijgen. Om mijn kwaliteit als therapeut te waarborgen ben ik als registertherapeut  aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten) en de koepelorganisatie RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg). Ik val onder het klachtrecht van de NBVH en het tuchtrecht van de RBCZ.

Ik ben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, inschrijfnummer 50749862

Om mij kennis op peil te houden en ook uit te breiden volg ik jaarlijks verschillende specialisatie- en bijscholingsopleidingen. Ook heb ik regelmatig intervisie met vakgenoten.

Vergoedingen door de zorgverzekeraars

Omdat ik een door de zorgverzekeraars erkende hypnotherapeut ben en aangesloten ben bij de NBVH  is het mogelijk dat de therapie door je zorgverzekeraar vergoed wordt. Op de Zorgwijzer kun je zien welke zorgverzekeraar wat vergoedt. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, inschrijfnummer 50749862

Mijn kijk op het leven

Onderstaande gedichten spreken mij erg aan omdat die aansluiten bij mijn kijk op het leven.

Het grootste geheim is
dat het leven niet een ontdekkingsreis is,
maar een scheppingsproces.
Je bent niet jezelf aan het ontdekken,
maar schept jezelf opnieuw.
Zoek daarom niet
om uit te vinden wie je bent,
maar zoek om vast te stellen
wie je wilt zijn.
N. D. Walsch

Iedere dag heb je een nieuwe kans om iets
met je leven te doen, of iets te veranderen.
Iedere dag kun je veranderen door de bereidheid
anders te kijken naar en anders te denken over jouw leven.
Iedere dag heb je de mogelijkheid om een eenmaal ingenomen standpunt te kunnen herzien.
Iedere dag is een geschenk van het leven dat jij mag
gebruiken en dat jij zin en betekenis mag geven.
Iedere dag kun je gebruik maken van je keuzevrijheid te
kiezen voor de dingen die jij wilt, leuk of belangrijk vindt.
Neem of maak tijd en ruimte voor de dingen die jij wilt,
wenst, leuk of belangrijk vindt
En geniet hier van, iedere dag opnieuw.
(Schrijver onbekend)

Wat klanten zeggen over hypnotherapie

 

Tijdens de hypnotherapie heb ik een aantal fijne en geslaagde sessies gehad. Via verschillende technieken, die per situatie vooraf besproken werden, heb ik een aantal zaken voor mezelf aangepakt en vaar er wel bij. Het prettige wat ik vind is dat Koos je met behulp van hypnotherapie helpt de antwoorden van binnen te vinden zodat het echt vanuit jezelf komt. Ik heb ervaren dat ik vanuit een ander bewustzijnslaag mezelf kon helpen. Dat voelt zeer krachtig en hierdoor kan ik ook volledig achter de mij toegereikte hulpmiddelen en antwoorden staan.
Danny

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.