Hypnotherapie verandert je leven echt

Heb je een klacht/probleem die je graag wilt oplossen zoals:
stoppen met roken
onzekerheid
spanningen
angst / trauma
relatie problemen met familielid of iemand anders
lichamelijke klachten
afvallen en slank blijven

Rond blijven lopen met je klacht/probleem zorgt voor onrust en dat beïnvloed je leven. Een gevolg kan zelfs zijn dat je helemaal vastloopt en doodongelukkig wordt. Wil je het zo ver laten komen of is daar al sprake van en zit je nu in de put met alle vervelende gevolgen? Hypnotherapie helpt je te veranderen want daarmee pak je je klacht/probleem grondig aan zodat je weer lekker in je vel zit en innerlijke rust ervaart.

Klacht/probleem beïnvloed je leven

Als je een klacht/probleem hebt beïnvloed dat je leven want een klacht/probleem is altijd in meer of mindere mate aanwezig en zorgt voor onrust en allerlei gedoe. Daarom heb je waarschijnlijk al geprobeerd je klacht/probleem op te lossen. Misschien op eigen kracht of met hulp van anderen maar is het je niet gelukt om je klacht/probleem op te lossen. Ik kan mij goed voorstellen dat je daar moedeloos van wordt omdat je de sleutel tot de oplossing maar niet kan vinden. Frustratie, onrust en een toename van de klacht/probleem zijn het gevolg waardoor je steeds slechter in je vel zit.

Programmeringen in je brein zorgen dat je klacht/probleem blijft bestaan

Wat je denkt, voelt en doet wordt voor het allergrootste deel bepaalt door het onderbewuste deel van je brein. Het onderbewuste is gevormd door wat je allemaal in je leven hebt meegemaakt, leuke en vervelende ervaringen. Zo zijn er in de loop van je leven allerlei programmeringen in je onderbewuste geïnstalleerd. Veel van die programmeringen zijn handig en draaien volledig automatisch zoals rekenen, lezen, schrijven en op een bepaalde manier reageren op een situatie. Het brein houdt van automatiseren want dat kost weinig inspanning. Helaas zijn er ook programmeringen die niet zo handig zijn zoals bijvoorbeeld roken, snoepen, onzekerheid, angst, chronische pijn of jouw specifieke klacht/probleem. Deze programmeringen draaien automatisch of worden geactiveerd door iets wat gebeurd of gezegd (een trigger) wordt.

Wilskracht is niet genoeg om je klacht/probleem op te lossen

Ons brein bestaat voor 10% uit het bewuste brein en voor 90% uit het onderbewuste brein. Het bewuste deel van het brein heeft weinig invloed op het onderbewuste deel  omdat het onderbewuste veel krachtiger en machtiger is dan het bewuste. Dat maakt dat je voor gemiddeld 90% op onbewust niveau functioneert en maar voor 10% op bewust niveau. Als je een probleem wilt aanpakken dan kost dat veel moeite als je het met wilskracht doet. Wilskracht wordt namelijk vanuit het bewuste deel aangestuurd en dat moet opboksen tegen het machtige onderbewuste. Dat zorgt voor een interne strijd waardoor het je niet lukt om de klacht/probleem op te lossen. Daarom is zo ontzettend moeilijk om bijvoorbeeld te stoppen met roken, blijvend af te vallen of een trauma op te lossen, ook al wil je dat graag. Herken je dit?

Hypnotherapie/hypnosetherapie lost je klacht/probleem wel op

Als je ergens mee zit en daar verandering in wilt aanbrengen dan gaat dat veel beter en sneller via het onderbewuste deel van het brein dan via het bewuste. De sleutel tot de oplossing van je probleem bevindt zich namelijk in je onderbewuste. Met hypnotherapie of te wel hypnosetherapie is makkelijk contact te maken met het onderbewuste zodat de programmering van je probleem daar aanpakt kan worden. Zo kunnen bijvoorbeeld onzekerheid, stress, angst, een trauma of een negatieve overtuiging geneutraliseerd worden. Of Stoppen met roken, afvallen, pijnreductie of verslavingen aangepakt. Ook is het mogelijk om je gevoel en verstand meer in balans te brengen waardoor je ‘minder in je hoofd zit’ en meer ‘vanuit je hart’ leeft, wat heel prettig is. Het activeren en stimuleren van bepaalde kwaliteiten of je creativiteit behoort ook tot de mogelijkheden.

Hypnotherapie/hypnosetherapie bespaart je tijd en geld

Bij veel therapieën pakken ze niet de oorzaak aan maar doen ze aan symptoombestrijding. Daardoor zijn er vaak veel sessies zonder dat je echt van je probleem af komt. Je probleem definitief oplossen lukt niet met symptoombestrijding maar wel door middel van een aanpak waarbij echt naar de kern van je probleem wordt gegaan zodat het bij de wortel wordt aangepakt. Mijn aanpak met hypnotherapie is daar helemaal op gericht waardoor je geen ellenlange sessies nodig hebt en dus tijd en geld bespaart.

Hypnose maakt hypnotherapie effectief

Trance is een vorm van hypnose en wordt gebruikt bij hypnotherapie. Trance is een natuurlijk verschijnsel en iedereen kent het. Zo ben je bijvoorbeeld in trance als je helemaal opgaat in een boek of film zodat je de buitenwereld even vergeet. In trance is het eenvoudig om contact te maken met je onderbewustzijn. Je kunt dan communiceren met je onderbewuste en zo in contact komen met de diepere lagen. Je krijgt dan inzicht welke onderbewuste denkpatronen, gevoelens en reacties te maken hebben met de klacht/probleem waar je last van hebt. Die jouw leven beperkt of blokkeert, waardoor je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebt, niet goed functioneert of lichamelijk ongemak hebt waardoor je niet lekker in je vel zit. Hypnotherapie is door het gebruik van hypnose een snelle en effectieve therapie. Daarmee kan ik je emotionele, psychische, spirituele of lichamelijke klacht/probleem goed aanpakken.

Hypnose is niet eng

Sommige mensen geloven dat hypnose eng is omdat ze de controle verliezen. Ze hebben dit idee gekregen bij het zien van toneelhypnose waar mensen gekke dingen doen. Hypnose kan echter op verschillende manieren gebruikt worden. Zo is het de bedoeling bij toneelhypnose dat je gekke dingen op het podium gaat doen. Bij de therapeutische hypnose is het juist de bedoeling dat je de controle helemaal zelf houdt en een scherpe focus op je probleem hebt, zodat je na een sessie nog weet wat er tijdens de sessie gebeurd is. Het therapeutisch effect is daardoor groot. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de controle over jezelf verliest en dingen doet of zegt die je niet wilt.

Intake en behandelplan zijn belangrijk onderdeel

Aan de hand van de intake wordt het behandelplan specifiek op jouw persoonlijke situatie afgestemd. Doordat er verschillende hypnotherapeutische technieken en methoden mogelijk zijn, is het mogelijk om je probleem in een paar sessies op te lossen. Als er een combinatie van meerdere problemen is zijn er meestal wat meer sessies nodig.

Hypnotherapie is een complementaire therapie

Hypnotherapie is een op zich staande therapie maar is ook een complementaire therapie en gaat dus goed samen met andere vormen van therapie.


Meer weten?

Bij welke klachten helpt hypnotherapie?

Wie ben ik?

Tarieven hypnotherapie

Ervaringen hypnotherapie

 

Wat klanten zeggen over hypnotherapie

 

Tijdens de hypnotherapie heb ik een aantal fijne en geslaagde sessies gehad. Via verschillende technieken, die per situatie vooraf besproken werden, heb ik een aantal zaken voor mezelf aangepakt en vaar er wel bij. Het prettige wat ik vind is dat Koos je met behulp van hypnotherapie helpt de antwoorden van binnen te vinden zodat het echt vanuit jezelf komt. Ik heb ervaren dat ik vanuit een ander bewustzijnslaag mezelf kon helpen. Dat voelt zeer krachtig en hierdoor kan ik ook volledig achter de mij toegereikte hulpmiddelen en antwoorden staan.
Danny

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.