Een liefdevolle relatie is fijn. Wil jij weer terug naar je relatie zoals die was? Met relatietherapie help ik jullie op weg.

 Leven jullie als broer en zus?
Kan de communicatie beter?
Is de relatie een sleur geworden?
Krijg je te weinig respect en waardering?
Is er ergernis, teleurstelling of verveling?

Als een liefdesrelatie niet meer is zoals die was of is hij nog niet zoals je het wenst en je twijfelt of je zo door wilt gaan? Dan kunnen jullie er voor kiezen om uit elkaar te gaan of om de relatie een nieuwe kans te geven door die te verbeteren met behulp van relatietherapie.

Relatietherapie juist als je kinderen hebt

Zeker als er ook kinderen zijn is het verstandig om eerst relatietherapie te proberen alvorens uit elkaar te gaan omdat een scheiding voor kinderen een heel ingrijpende gebeurtenis is. Het heeft niet alleen voor jullie grote gevolgen maar laat ook altijd diepe sporen na bij de kinderen. Ze merken feilloos dat er spanningen zijn tussen de ouders en voelen zich vaak erg verantwoordelijk voor het uit elkaar gaan van hun ouders. Daardoor ervaren ze negatieve gevoelens en onmacht. Ook hebben ze vaak last van stress doordat één van de ouders niet meer thuis woont na de scheiding.

Inspelen op relatieproblemen

Een goede en liefdevolle relatie levert je veel op. Of het nu gaat om een goede relatie met jezelf of met je partner, familie, vrienden of collega’s, het heeft altijd een toegevoegde waarde. Daarom is het belangrijk dat je blijft investeren in jezelf en je relaties. De ene keer zal dat makkelijker lukken dan de andere keer en het is ook afhankelijk van de omstandigheden waarin jij je bevindt en waarin de ander zich bevindt. Die omstandigheden variëren ook nogal eens want alles is aan verandering onderhevig en dat kan van grote invloed zijn op de relatie. Denk hierbij aan stress, drukte, slechte communicatie, ziekte, pensionering, enz. De grote truc is om daar op een goede manier mee om te gaan. Meestal zal dat wel lukken maar niet altijd. Wat dan?

Relatietherapie voor een liefdevolle relatie

Relatietherapie is dan een echte aanrader en levert zeker iets op. Het is een effectieve manier om de relatie te verbeteren, zodat er weer een prettige sfeer ontstaat en jullie in harmonie als geliefden door het leven kunnen gaan.

Wanneer je een fijne en gelukkige relatie met een ander wilt hebben dan speelt de relatie met jezelf een belangrijke rol. Want als je niet goed in je vel zit en met jezelf in de knoop zit is het moeilijk om een goede relatie te hebben en te onderhouden. Het is dan verstandig om eerst of tijdens de relatietherapie aan jezelf te werken in een individuele sessie. Dat is ook mogelijk bij mij.

Aanpak relatietherapie

In een gemoedelijke sfeer wordt op een effectieve wijze gewerkt met jou en je partner. De relatietherapie richt zich op het inzichtelijk maken van de oorzaken en de gevolgen van de disbalans in de relatie. Problemen die de disbalans in een relatie veroorzaken hebben bijna altijd te maken met de persoonlijke behoeften en verwachtingen van de partners en de manier van communiceren tussen hen.

Omdat partners verschillend zijn en ze ook verschillende persoonlijke behoeften en verwachtingen in een relatie hebben zitten ze niet altijd  op één lijn. Door de persoonlijke behoeften en verwachtingen van elkaar te leren kennen levert dit  veel inzichten op. Met deze inzichten kan ieder voor zich een bijdrage gaan leveren aan het oplossen van problemen omdat dan niet alleen met de eigen persoonlijke behoeften en verwachtingen rekening kan worden gehouden maar ook met die van de partner.

Belangrijke onderdelen van relatietherapie

Een goede communicatie is altijd van groot belang en daarom wordt daar ook veel aandacht aan besteed tijdens de relatietherapie. Doordat er gebruik wordt gemaakt van de ‘Talking stone’ methode, waarvan het principe berust op de dialoog, zal de communicatie al snel veel beter gaan. Transactionele analyse en Geweldloze communicatie zijn ook een onderdeel van de therapie.

Huiswerkopdrachten zijn een belangrijk onderdeel van de relatietherapie omdat dan wat in de sessie geleerd is in de dagelijks praktijk kan worden toegepast. Wanneer het wenselijk is de relatietherapie aan te vullen met individuele therapie, voor één of beide partners, dan is dat mogelijk.


Meer weten?

Wie ben ik?

Tarieven relatietherapie

Ervaringen relatietherapie

.

Wat klanten zeggen over relatietherapie

 

We zijn erg tevreden over de relatietherapie. Gelukkig hebben we niet te lang gewacht om met behulp van relatietherapie aan de disbalans in onze relatie te gaan werken. Er waren een aantal dingen gebeurd die een flinke invloed hadden op hoe we met elkaar omgingen. Het werd steeds meer en meer een ‘vechtrelatie’. Doordat we in relatietherapie zijn gegaan is onze manier van communiceren enorm verbeterd en hebben we over de hete hangijzers kunnen praten en de lading er af kunnen halen. Nu gaat het weer lekker tussen ons.

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.