Een liefdevolle relatie is fijn. Wil jij die ook? Met relatietherapie help ik jullie op weg.

 Speelt ergernis, irritatie en teleurstelling een rol?
Krijg je te weinig respect en waardering?
Leven jullie als broer en zus?
Is de relatie een sleur geworden?
Kan de communicatie beter?

Als een liefdesrelatie niet meer is zoals die was of is hij nog niet zoals je het wenst en je twijfelt of je zo door wilt gaan? Dan kunnen jullie er voor kiezen om uit elkaar te gaan of om de relatie een nieuwe kans te geven door die te verbeteren met behulp van relatietherapie.

Ergernissen en irritatie in relatie

Mis je de erkenning die je graag wilt hebben? Erger je je vaak aan je partner omdat hij of zij dingen doet of zegt die je niet leuk vindt en zorgt dat voor veel irritatie en teleurstelling?
Krijg je niet de nodige liefde, aandacht en waardering? Kunnen jullie daar moeilijk over praten en geen goede afspraken maken of worden er wel afspraken gemaakt maar houdt je partner zich daar niet aan en zorgt dat voor frustratie?
Heb je onuitgesproken verwachtingen van je partner die niet worden waargemaakt en zorgt dat voor nog meer irritatie en teleurstelling?
Goede communicatie is de basis voor je relatie. Als die er niet is en je de dingen niet op een goede manier kunt bespreken kan dat voor veel ellende zorgen. En zodra je relatie niet lekker loopt heeft dat ook invloed op de sfeer in je gezin. Zo zit je snel gevangen in een vervelende situatie waar je moeilijk uitkomt.
Wil je daarmee doorgaan of zit je denken aan het beëindigen van je relatie?

Relatietherapie verstandig

Als er problemen in de relatie zijn is het niet verstandig om door te rommelen of gelijk uit elkaar te gaan, omdat dat nogal veel consequenties heeft voor alle betrokkenen. Het is verstandig om eerst in relatietherapie te gaan omdat dat veel mogelijkheden biedt om de problemen op te lossen.
Jullie zijn tenslotte niet voor niets ooit samen gegaan. Als jullie kinderen hebben is het nog belangrijker om eerst relatietherapie te doen om de relatie te verbeteren, omdat een slechte relatie en een scheiding voor kinderen heel ingrijpende gebeurtenissen zijn.
Zoiets heeft niet alleen voor jullie grote gevolgen, maar laat ook altijd diepe sporen na bij de kinderen. Ze merken feilloos dat er spanningen zijn tussen hun ouders en voelen zich vaak erg verantwoordelijk voor het uit elkaar gaan van hun ouders. Daardoor ervaren ze negatieve gevoelens en onmacht. Ook hebben ze vaak last van stress doordat één van de ouders niet meer thuis woont na de scheiding. Dit is natuurlijk iets wat je je kinderen niet wilt aandoen en daarom is het verstandig om in relatietherapie te gaan.

Relatieproblemen

Een goede en liefdevolle relatie is fijn en levert je veel op. Of het nu gaat om een goede relatie met jezelf of met je partner, familie, vrienden of collega’s, het heeft altijd een toegevoegde waarde. Daarom is het belangrijk dat je blijft investeren in jezelf en je relaties. De ene keer zal dit je makkelijker lukken dan de andere keer, omdat dit afhankelijk is van de omstandigheden waarin jij en de ander zich in bevinden. Die omstandigheden variëren nogal eens, want alles is aan verandering onderhevig en dat kan van grote invloed zijn op de relatie. Denk hierbij aan stress, drukte, slechte communicatie, ziekte, pensionering, enz. De grote truc is om daar op een goede manier mee om te gaan. Meestal zal dat wel lukken maar niet altijd. Wat dan?

Relatietherapie voor een liefdevolle relatie

Relatietherapie is dan een echte aanrader en levert zeker iets op. Het is een effectieve manier om de relatie te verbeteren, zodat er weer een prettige sfeer ontstaat en jullie in harmonie als geliefden door het leven kunnen gaan.

Wanneer je een fijne en gelukkige relatie met een ander wilt hebben, dan speelt de relatie met jezelf een belangrijke rol. Want als je niet goed in je vel zit en met jezelf in de knoop zit is het moeilijk om een goede relatie te hebben en te onderhouden. Het is dan verstandig om eerst of tijdens de relatietherapie aan jezelf te werken in een individuele sessie. Dat is ook mogelijk bij mij.

Aanpak relatietherapie

In een gemoedelijke sfeer wordt op een effectieve wijze gewerkt met jou en je partner. De relatietherapie richt zich op het inzichtelijk maken van de oorzaken en de gevolgen van de disbalans in jullie relatie. Problemen die de disbalans in een relatie veroorzaken hebben bijna altijd te maken met de persoonlijke behoeften en verwachtingen van jou en je partner en de manier van communiceren tussen jullie.
Omdat je anders bent dan je partner heb je niet altijd dezelfde persoonlijke behoeften en verwachtingen in de relatie. Daardoor zit je niet altijd op één lijn en kan dat veel gedoe opleveren. Als je, via goede communicatie, de persoonlijke behoeften en verwachtingen van elkaar leert kennen levert dit jullie veel inzichten op. Met deze inzichten kan ieder voor zich een bijdrage gaan leveren aan het oplossen van jullie problemen, omdat je meer rekening kan houden met de persoonlijke behoeften en verwachtingen van je partner en hij/zij met die van jou. Dat zorgt voor meer aandacht voor elkaar en geeft een gevoel van verbondenheid, waardering en erkenning. De liefde kan dan weer stromen. Dit zal de relatie en het gezin enorm ten goede komen.

Belangrijke onderdelen van relatietherapie

Een goede communicatie is altijd van groot belang en daarom wordt daar ook veel aandacht aan besteed tijdens de relatietherapie. Doordat er gebruik wordt gemaakt van de ‘Talking stone’ methode, waarvan het principe berust op de dialoog, zal de communicatie al snel veel beter gaan. Transactionele analyse en Geweldloze communicatie zijn ook een onderdeel van de therapie.

Huiswerkopdrachten zijn een belangrijk onderdeel van de relatietherapie omdat dan wat in de sessie geleerd is in de dagelijks praktijk kan worden toegepast. Wanneer het wenselijk is de relatietherapie aan te vullen met individuele therapie, voor één of beide partners, dan is dat mogelijk.

Voorkom vechtscheiding

In de meeste gevallen zorgt relatietherapie ervoor dat de relatie wordt zoals je het wilt hebben. Een mogelijkheid kan ook zijn dat jullie tot de eindconclusie komen dat jullie niet meer goed bij elkaar passen en dat het verstandiger is om in harmonie uit elkaar te gaan. Dat kan dan in goed overleg plaatsvinden door goede afspraken te maken tijdens de therapie, waardoor er geen vechtscheiding ontstaat. Het is van het grootste belang dat er geen vechtscheiding volgt omdat er daarbij  alleen maar verliezers zijn. In een vechtscheiding zijn vooral de kinderen het meest de dupe, omdat ze vaak gebruikt worden om de ex-partner dwars te zitten en diep te raken. De kinderen worden daardoor ook enorm gekwetst met alle gevolgen. Veel mensen realiseren zich dit niet, maar het is van groot belang dat je hier goed bij stil staat.


Meer weten?

Wie ben ik?

Tarieven relatietherapie

Ervaringen relatietherapie

.

Wat klanten zeggen over relatietherapie

 

We zijn erg tevreden over de relatietherapie. Gelukkig hebben we niet te lang gewacht om met behulp van relatietherapie aan de disbalans in onze relatie te gaan werken. Er waren een aantal dingen gebeurd die een flinke invloed hadden op hoe we met elkaar omgingen. Het werd steeds meer en meer een ‘vechtrelatie’. Doordat we in relatietherapie zijn gegaan is onze manier van communiceren enorm verbeterd en hebben we over de hete hangijzers kunnen praten en de lading er af kunnen halen. Nu gaat het weer lekker tussen ons.

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.