Hypnotherapie / hypnosetherapie zorgt voor blijvende verandering

Heb je een klacht / probleem / blokkade die je wilt aanpakken zoals:
stoppen met roken
onzekerheid / weinig zelfvertouwen
stress / spanningen
angst / trauma
relatie problemen met familielid of iemand anders
lichamelijke klachten
afvallen en slank blijven

Rond blijven lopen met je klacht / probleem / blokkade zorgt voor onrust en dat heeft een negatieve invloed op je leven. Een gevolg kan zelfs zijn dat je helemaal vastloopt en doodongelukkig wordt. Wil je het zo ver laten komen of is daar al sprake van en zit je nu in de put met alle vervelende gevolgen? Hypnotherapie / hypnosetherapie helpt je te veranderen want daarmee pak je je klacht / probleem / blokkade grondig aan zodat je weer lekker in je vel zit en innerlijke rust ervaart.

Je probleem beïnvloed je leven

Als je last hebt van een probleem zal die altijd van invloed zijn op je leven en kan voor allerlei gedoe en ellende zorgen in je privé- en werksituatie. Waarschijnlijk heb je al geprobeerd je probleem aan te pakken, misschien op eigen kracht of met hulp van anderen, maar is het je niet gelukt om het op te lossen. Ik kan mij goed voorstellen dat je daar moedeloos van wordt omdat je de sleutel tot de oplossing maar niet kan vinden. Dat zorgt voor nog meer frustratie en stress waardoor je klacht, probleem of de blokkade alleen maar erger wordt en je nog slechter in je vel zit. Door de langdurige spanningen en stress kun je zelfs ook allerlei lichamelijke klachten krijgen. Allemaal heel vervelend.

Waardoor blijft je klacht/probleem/blokkade actief?

Ons brein bestaat voor 10% uit het bewuste brein en voor 90% uit het onbewuste brein. Wat je denkt, voelt en doet wordt voor het allergrootste deel bepaald door het onbewuste deel van je brein. Het onbewuste is gevormd door wat je allemaal in je leven hebt geleerd en meegemaakt, de leuke én de vervelende dingen. Het onbewuste brein houdt erg van automatiseren en dus van gewoontes, want dat kost weinig inspanning. In de loop van je leven zijn er allerlei gewoontes/programmeringen in je onbewuste geïnstalleerd en verankerd. Veel van die programmeringen zijn handig en werken volledig automatisch, zoals rekenen, lezen, schrijven, sociale- en beroepsmatige vaardigheden. Helaas zijn er ook programmeringen geïnstalleerd die niet zo handig zijn, zoals bijvoorbeeld roken, snoepen, veel eten, onzekerheid, angst, op een bepaalde manier reageren, chronische pijn of een andere specifieke klacht of probleem. Deze gewoontes/programmeringen werken meestal vol automatisch of worden geactiveerd door een trigger (door iets wat gebeurt of gezegd wordt). Je zal dit vast wel herkennen.

Wilskracht is niet genoeg om je probleem op te lossen

Het bewuste deel van het brein heeft weinig invloed op het onbewuste deel omdat het onbewuste veel krachtiger en machtiger is dan het bewuste. Dat zorgt ervoor dat je voor gemiddeld 90% op onbewust niveau functioneert en maar voor 10% op bewust niveau. Het onbewuste maakt dus de dienst uit.

Als je een probleem wilt aanpakken kost dat heel veel moeite als je het met wilskracht doet. Wilskracht wordt namelijk vanuit het bewuste brein aangestuurd en dat moet opboksen tegen het machtige onbewuste. Dat zorgt vaak voor een interne strijd waardoor het je niet lukt om je probleem definitief op te lossen. Daarom is het bijvoorbeeld zo ontzettend moeilijk en frustrerend om op eigen houtje te stoppen met roken, blijvend af te vallen of een trauma op te lossen. Ook al wil je dat graag, het lukt je niet of maar voor klein tijdje waarna het probleem vanzelf weer terugkeert omdat de programmering in het onbewuste brein niet volledig is verwijderd.

Geldt dit ook voor jou? Maak dan snel een afspraak.

Hypnotherapie verwijdert de programmering van je probleem

Als je ergens mee zit en daar verandering in wilt aanbrengen gaat dat veel beter en sneller via het onbewuste deel van het brein dan via het bewuste deel. De sleutel tot de oplossing van je probleem bevindt zich namelijk in je onbewuste omdat daar de programmering van je klacht, probleem of blokkade zit. Met hypnotherapie (therapie door middel van hypnose) kan makkelijk contact worden gemaakt met je onbewuste en kan daar de programmering grondig worden aangepakt en verwijdert. Daardoor kun je bijvoorbeeld:
-onzekerheid omzetten in zelfvertrouwen
-stress, angsten, trauma of een negatieve overtuiging neutraliseren
-roken, overgewicht, pijnreductie of verslavingen aanpakken
-gevoel en verstand meer in balans brengen waardoor je ‘minder in je hoofd zit’ en meer ‘vanuit je hart’ leeft, wat veel prettiger is.
-pijnreductie bij lichamelijke klachten, o.a. PDS, nek en rugklachten
-beter omgaan met Tinnitus
-depressie aanpakken
-Burnout aanpakken
-bepaalde kwaliteiten op bijvoorbeeld creatief-, werk-, spiritueel- of
sportgebied activeren en/of stimuleren

Veel problemen worden veroorzaakt door te weinig zelfvertrouwen

-heb je negatieve gedachten over jezelf?
-pas je je vaak aan anderen aan omdat je ze belangrijker vindt dan jezelf?
-durf je niet je eigen mening te geven?
-vind je het moeilijk om jezelf te zijn en te laten zien wie je bent en wat je kunt?
-hou je je klein en op de achtergrond?
-begin je niet aan die interessante opleiding of solliciteer je niet op die leuke baan?
-durf je geen opslag te vragen bij je leidinggevende?
-ga je geen relatie aan met die leuke vrouw of man?
-denk je vaak dat andere mensen het beter weten en kunnen dan jij?

Als je je in een of meerdere van bovenstaande vragen herkent heb je vrij wel zeker te weinig zelfvertrouwen. Je hebt hoogst waarschijnlijk gedachten zoals: ‘ík ben niet goed genoeg’ of ‘ík kan dat niet’ of ‘’ ik ben minder waard dan anderen’. Misschien ben je je er niet bewust van maar dit zijn allemaal negatieve overtuigingen die voortkomen uit onzekerheid. Meestal zijn ze ontstaan in je jeugd en beïnvloeden ze al lang je leven en zorgen voor kleine en grote problemen met je werk en/of je privéleven.

Lees hier meer over de effecten van onzekerheid.

Zelfvertrouwen is het fundament voor je leven

Te weinig zelfvertrouwen is goed aan te pakken met hypnotherapie. Er wordt dan gebruik gemaakt van regressietherapie waarmee de negatieve overtuigingen worden omgebogen in positieve overtuigingen zoals ‘ik ben wel goed genoeg’ en ‘ik kan het wel’ en ‘ik ben net zoveel waard als een ander’.

Als je genoeg zelfvertrouwen hebt sta je heel anders in het leven dan wanneer je dat niet hebt. Voldoende zelfvertrouwen zorgt er namelijk voor dat je:
-een goed zelfbeeld hebt en in je kracht staat
-positief denkt over jezelf
-jezelf kunt zijn en jezelf durft te laten zien en horen op je werk en in privésituaties
-weet dat je net zo belangrijk bent als een ander
-jezelf niet steeds wegcijfert
-ook goed voor jezelf zorgt en opkomt
-wel voor die leuke opleiding, baan of relatie gaat

Zelfvertrouwen is de basis voor een goed en fijn leven! Wil je ook een goed leven? Maak dan nu een afspraak.

Hypnotherapie / hypnosetherapie lost je klacht / probleem / blokkade wel op

Als je ergens mee zit en daar verandering in wilt aanbrengen gaat dat veel beter en sneller via het onderbewuste deel van het brein dan via het bewuste deel. De sleutel tot de oplossing van je probleem bevindt zich namelijk in je onderbewuste omdat daar de programmering zit. Met hypnotherapie of te wel hypnosetherapie kan er makkelijk contact worden gemaakt met het onderbewuste zodat de programmering van je probleem daar aangepakt wordt. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk:
-onzekerheid omzetten in zelfvertrouwen
-stress, angst, trauma of een negatieve overtuiging neutraliseren
-roken, overgewicht, pijnreductie of verslavingen aanpakken
-gevoel en verstand meer in balans te brengen waardoor je ‘minder
in je hoofd zit’ en meer ‘vanuit je hart’ leeft, wat veel prettiger is.
-Het activeren en stimuleren van bepaalde kwaliteiten op bijvoorbeeld creatief-, werk- of
sportgebied behoort ook tot de mogelijkheden.

Bespaar tijd en geld met hypnotherapie / hypnosetherapie

Bij veel therapieën wordt niet de echte oorzaak van het probleem aangepakt maar alleen de symptomen. Daardoor heb je vaak veel sessies zonder dat je echt van je probleem af komt want je probleem definitief oplossen lukt niet met symptoombestrijding. Wel lukt het door middel van een aanpak waarbij echt naar de kern van je probleem wordt gegaan zodat het bij de wortel wordt aangepakt. Mijn aanpak met hypnotherapie / hypnosetherapie is daar helemaal op gericht waardoor je geen ellenlange sessies nodig hebt en dus veel tijd en geld bespaart.

Wil je ook tijd en geld besparen? Maak nu een afspraak.

Trance / hypnose maakt hypnotherapie / hypnosetherapie effectief

Trance is een vorm van hypnose en wordt gebruikt bij hypnotherapie. Trance is een natuurlijk verschijnsel en iedereen kent het. Zo ben je bijvoorbeeld in trance als je helemaal opgaat in een boek of film waardoor je de buitenwereld even vergeet.
In trance is het eenvoudig om contact te maken met je onderbewustzijn. Je kunt dan communiceren met je onbewuste en zo in contact komen met de diepere lagen in jezelf. Zo kom je erachter welke onbewuste denkpatronen, gevoelens en reacties te maken hebben met het probleem dat je leven beperkt en blokkeert. En wat de oorzaak is dat je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebt, niet goed functioneert, lichamelijk ongemak ondervindt en je niet lekker in je vel zit. Hypnotherapie is door het gebruik van hypnose een snelle en effectieve therapie. Daarmee kan je emotionele, psychische, spirituele of lichamelijke klachten en blokkades goed aanpakken.

Hypnose is niet eng

Sommige mensen geloven dat hypnose eng is omdat ze denken de controle te verliezen. Ze hebben dit idee gekregen bij het zien van hypnoseshows waarin mensen gekke dingen doen. Hypnose kan echter op verschillende manieren gebruikt worden. Zo is het bij shows van bijvoorbeeld Rasta Rostelli juist de bedoeling dat je gekke dingen op het podium gaat doen. Therapeutische hypnose richt zich erop dat je de controle helemaal zelf houdt en een scherpe focus hebt op je probleem, zodat je na een sessie nog weet wat er tijdens de sessie gebeurd is. Het therapeutisch effect is daardoor groot. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je de controle over jezelf verliest en dingen doet of zegt die je niet wilt.

Intake en behandelplan

Aan de hand van de intake wordt het behandelplan specifiek op jouw persoonlijke situatie afgestemd. Doordat ik beschik over verschillende technieken en methoden, die ik bij hypnotherapie kan inzetten, is het mogelijk om je snel en goed te helpen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van regressietherapie, werken met persoonlijkheidsdelen, ontspanningsoefeningen, trance/hypnose en life-coaching.

Behandelingsduur hypnotherapie / hypnosetherapie

Hypnotherapie is een bewezen effectieve behandelwijze die snel resultaat oplevert. Zijn jouw motivatie en inzet goed, dan kunnen er al in één of een paar sessies positieve resultaten behaald worden. Zo kun je bijvoorbeeld al in één sessie stoppen met roken. Onzekerheid kan in één á twee sessies omgebogen worden in zelfvertrouwen.

De behandelingsduur van complexe klachten is soms wat langer. In dergelijke gevallen is wel vaak al spoedig sprake van verbetering.

Als er een combinatie van meerdere problemen is, zijn er meestal wat meer sessies nodig.

De behandelingsduur van complexe klachten is soms wat langer. In dergelijke gevallen is wel vaak al spoedig sprake van verbetering.

Als er een combinatie van meerdere problemen is zijn er meestal wat meer sessies nodig.

Hypnotherapie is een complementaire therapie

Hypnotherapie is een op zichzelf staande behandeling, maar is ook een complementaire therapie en gaat dus goed samen met andere vormen van therapie.


Meer weten?

Bij welke klachten helpt hypnotherapie?

Wie ben ik?

Tarieven hypnotherapie

Ervaringen hypnotherapie

Wat klanten zeggen over hypnotherapie

 

Tijdens de hypnotherapie heb ik een aantal fijne en geslaagde sessies gehad. Via verschillende technieken, die per situatie vooraf besproken werden, heb ik een aantal zaken voor mezelf aangepakt en vaar er wel bij. Het prettige wat ik vind is dat Koos je met behulp van hypnotherapie helpt de antwoorden van binnen te vinden zodat het echt vanuit jezelf komt. Ik heb ervaren dat ik vanuit een ander bewustzijnslaag mezelf kon helpen. Dat voelt zeer krachtig en hierdoor kan ik ook volledig achter de mij toegereikte hulpmiddelen en antwoorden staan.
Danny

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.