Stress sloopt je. Met hypnotherapie help ik je om je gedragspatronen te veranderen.

Heb jij last van stress?
Belemmert het je?
Wil je het anders gaan doen?

Veel klachten waarmee cliënten een dokter of therapeut bezoeken hangen samen met spanning en stress. Naar schatting is 50-70% van alle klachten en ziektes stress gerelateerd. Hierbij draait alles om energie. Het belangrijkste energieverlies ontstaat allereerst door het niet goed verwerken van emoties en op de tweede plaats door energieverslindende gedachten. Dit is de basis van stress. Wil jij op een effectieve manier leren omgaan met stress, dan is hypnotherapie voor jou de oplossing.

De invloed van gedachten en emoties bij stress

Vaak zijn het je gedachten die emoties creëren. Emoties hebben continu een wisselwerking met je lichaam en daardoor met het functioneren en het welzijn van je lichaam. Dat heeft weer invloed op je emotionele welzijn. Zo ontstaan er gemakkelijk blokkades op lichamelijk en emotioneel niveau. Blokkades wijzen weer op het verbreken van de verbinding met jezelf en je hogere bewustzijn. Als er verbinding is ervaar je een gevoel van geluk, liefde, openheid, vrede, passie rust en acceptatie. Wanneer die verbinding er niet is ervaar je gevoelens van eenzaamheid, ontevredenheid, isolatie en heb je behoefte aan aandacht en liefde.

Stress doet meer met je dan je denkt

Stress leidt tot een toename van stresshormonen (cortisol), waardoor je lichaam in een verhoogde staat van paraatheid komt. Op zich is dat niet erg, maar duurt dit te lang, dan raakt het lichaam uit evenwicht. Wanneer stress chronisch is worden er veel en langdurig stresshormonen geproduceerd. Deze constante stroom hormonen hebben een grote invloed op het functioneren van je lichaam. Het immuunsysteem komt onder druk te staan en het is slecht voor je hart en bloedvaten. Ook beïnvloedt het je smaak en heb je meer behoefte aan zoetigheid. Je kunt er ook angstig of depressief van worden.

Omgaan met stress door hypnotherapie

Stress kan ontstaan door een teveel aan stressoren, maar vooral door wat je denkt en hoe je op situaties reageert. Die manier van reageren is geautomatiseerd en herken je niet altijd. Dat komt doordat je meestal op dezelfde manier reageert in vergelijkbare situaties en dit dus ‘normaal’ voor jou is. Het is jouw normale manier van reageren. Wat normaal voor jou is wordt bepaald door je eerdere ervaringen in je leven, wat heb je meegemaakt en hoe je daar mee om ging. Het zijn gedragspatronen geworden. Gedragspatronen zijn te veranderen en met hypnotherapie gaat dat het snelst omdat er gebruik wordt gemaakt van hypnose.

Situaties die veel stress veroorzaken

Een greep uit de lijst van situaties die je stress kunnen opleveren:

 • Hoge werkdruk
 • De lat voor jezelf te hoog leggen
 • Problemen op werk
 • Relatieproblemen
 • Tinnitus
 • Overlijden van een dierbare
 • Ziekte
 • Examen
 • Verhuizing
 • Verandering van baan
 • Een huwelijk
 • Een scheiding
 • Geboorte van een kind
 • Pensioen
 • Opleiding volgen

Is één van deze situaties voor jou herkenbaar en heb je veel last van stress? Maak dan een afspraak voor hypnotherapie en ga van klacht naar kracht.


Meer weten?

Wat is hypnotherapie?

Wie ben ik?

Tarieven hypnotherapie

Wat klanten zeggen over hypnotherapie

 

Tijdens de hypnotherapie heb ik een aantal fijne en geslaagde sessies gehad. Via verschillende technieken, die per situatie vooraf besproken werden, heb ik een aantal zaken voor mezelf aangepakt en vaar er wel bij. Het prettige wat ik vind is dat Koos je met behulp van hypnotherapie helpt de antwoorden van binnen te vinden zodat het echt vanuit jezelf komt. Ik heb ervaren dat ik vanuit een ander bewustzijnslaag mezelf kon helpen. Dat voelt zeer krachtig en hierdoor kan ik ook volledig achter de mij toegereikte hulpmiddelen en antwoorden staan.
Danny

Wil jij van klacht naar kracht? Ik sta voor je klaar. Maak direct een afspraak! Bel 06 – 1067 2688 of verstuur een bericht.